28. mar, 2016

Annandag påsk

Nu har jag varit hemma i drygt 2 veckor efter op.

Träningen går bra och antalet dagliga promenader har utökats sen Buster kom hem. De blir ff inte särskilt snabba eftersom balansen inte är 100 än, men längden på promenaderna ökar för varje dag. Buster har definitivt förstått att det inte går fortare än 'skritt', men verkar finna sig i det. För säkerhets skull har jag ett extra midjebälte som han är kopplad i, om om om....

Vädret har varit gynnsamt, inte bara sol, men det mesta regnet som kommit har kommit nattetid. Solen har vi sett flera dagar, men inte alla, och våren har definitivt kommit för att stanna. Dagligen ser jag nya tecken på att 'varmare' tider är på G: syrenerna har tjocka, gröna knoppar, de första forsytiablommorna har slagit ut och krokusar m fl andra vårblommor blommar nu rikligt - inte bara enstaka i skyddade lägen. Känns lite 'konstigt' att inte vara ute o 'vårbruka' nu. Jag, som alltid brukar vara först på gatan med pensėerna i mina krukor är i år definitivt sist. Krukorna var bottenfrusna, när jag åkte till sjukhuset.

Nu börjar otåligheten ta ut sin rätt: jag har inte ett dugg ont, men har ff begränsningar avseende vissa rörelser. Det blir mycket 'soffhäng' med tv, dator och böcker. En del av böckerna är de som jag ska läsa och recensera för terapihundsutbildningen, men det blir en hel del annat också. Att sitta/ligga still så mycket ger mig 'skavsår' i baken. TUR att man inte behöver ligga still!