17. mar, 2016

Första tiden hemma efter höftledsoperation

2016-03-17

Nu har det gått nästan en vecka, sen jag fick min nya höftled! I lördags kom jag mha specialtaxi hem och började självträningen. Inte alldeles lätt att fixa det vardagliga, mat, hygien mm mm,  med en krycka i varje hand. Finns liksom ingen MER hand att använda. Men det går BRA. Många tricks lär man sig varje dag: att få med kaffe mm till soffan utan att spilla på vägen, handla, utan att ha en kasse i nån av händerna osv....

Sjukgymnastiken genomförs med ökande antal av varje rörelse och fler gånger/dag. Eftersom jag inte har ont, har antalet smärtstillande piller successivt tagits bort. Nu återstår några starka Alvedon morgon o kväll. De morfinbaserade hade reducerats redan på sjukhuset och försvann tidigt efter hemkomst. SÅ lite smärta som jag  har nu, har jag inte haft på jättelänge - trots det radikala ingreppet i höften. Nu tänker jag inte riskera något pga min otålighet. Svårt att hålla sig lugn, när det inte gör ont!

Behöver fylla på lite i kyl o frys, så eftermiddagens promenad får bli till bycentrum o affärerna där. Kan kanske tom bli en fika i solskenet innan hempromenad.

Med det fina vädret vi haft de senaste dagarna, kliar det i fingrarna att börja påta i trädgården. Vissa saker kan jag ju göra, men huvuddelen får vänta tills jag blir 'bättre', dvs den nya leden vuxit fast o stabiliserat sig - tar 8-12 veckor. Jag kan ju njuta av diverse vårlökar o annat, som kommer upp utan min medverkan. Vädret är gynnsamt o jag slipper halka omkring på isiga gator.  Det kan bara bli bättre.