Otålig

11. okt, 2016

Man ska ha husvagn.......

Nu har även jag "fallit" - jag har köpt husvagn! Ja, egentligen har jag inte köpt än, men väl skrivit på kontraktet.

Nu ska vagnen byggas om lite för att klara mer last, 110 kg ökas till 250, vilket behövs för längre "utfärder".

Sen tillkommer MASSOR av tankar, funderingar mm över vad jag har för grejer och vad jag, eventuellt, behöver köpa till. 17 januari ska jag hämta vagnen.

28. mar, 2016

Nu har jag varit hemma i drygt 2 veckor efter op.

Träningen går bra och antalet dagliga promenader har utökats sen Buster kom hem. De blir ff inte särskilt snabba eftersom balansen inte är 100 än, men längden på promenaderna ökar för varje dag. Buster har definitivt förstått att det inte går fortare än 'skritt', men verkar finna sig i det. För säkerhets skull har jag ett extra midjebälte som han är kopplad i, om om om....

Vädret har varit gynnsamt, inte bara sol, men det mesta regnet som kommit har kommit nattetid. Solen har vi sett flera dagar, men inte alla, och våren har definitivt kommit för att stanna. Dagligen ser jag nya tecken på att 'varmare' tider är på G: syrenerna har tjocka, gröna knoppar, de första forsytiablommorna har slagit ut och krokusar m fl andra vårblommor blommar nu rikligt - inte bara enstaka i skyddade lägen. Känns lite 'konstigt' att inte vara ute o 'vårbruka' nu. Jag, som alltid brukar vara först på gatan med pensėerna i mina krukor är i år definitivt sist. Krukorna var bottenfrusna, när jag åkte till sjukhuset.

Nu börjar otåligheten ta ut sin rätt: jag har inte ett dugg ont, men har ff begränsningar avseende vissa rörelser. Det blir mycket 'soffhäng' med tv, dator och böcker. En del av böckerna är de som jag ska läsa och recensera för terapihundsutbildningen, men det blir en hel del annat också. Att sitta/ligga still så mycket ger mig 'skavsår' i baken. TUR att man inte behöver ligga still!

21. mar, 2016
17. mar, 2016

2016-03-17

Nu har det gått nästan en vecka, sen jag fick min nya höftled! I lördags kom jag mha specialtaxi hem och började självträningen. Inte alldeles lätt att fixa det vardagliga, mat, hygien mm mm,  med en krycka i varje hand. Finns liksom ingen MER hand att använda. Men det går BRA. Många tricks lär man sig varje dag: att få med kaffe mm till soffan utan att spilla på vägen, handla, utan att ha en kasse i nån av händerna osv....

Sjukgymnastiken genomförs med ökande antal av varje rörelse och fler gånger/dag. Eftersom jag inte har ont, har antalet smärtstillande piller successivt tagits bort. Nu återstår några starka Alvedon morgon o kväll. De morfinbaserade hade reducerats redan på sjukhuset och försvann tidigt efter hemkomst. SÅ lite smärta som jag  har nu, har jag inte haft på jättelänge - trots det radikala ingreppet i höften. Nu tänker jag inte riskera något pga min otålighet. Svårt att hålla sig lugn, när det inte gör ont!

Behöver fylla på lite i kyl o frys, så eftermiddagens promenad får bli till bycentrum o affärerna där. Kan kanske tom bli en fika i solskenet innan hempromenad.

Med det fina vädret vi haft de senaste dagarna, kliar det i fingrarna att börja påta i trädgården. Vissa saker kan jag ju göra, men huvuddelen får vänta tills jag blir 'bättre', dvs den nya leden vuxit fast o stabiliserat sig - tar 8-12 veckor. Jag kan ju njuta av diverse vårlökar o annat, som kommer upp utan min medverkan. Vädret är gynnsamt o jag slipper halka omkring på isiga gator.  Det kan bara bli bättre.